2012/04/04

Twin Guns; Let them wear cake!

Današnji post posvećen je muffinima, kolačima, tortama...ali ne jestivim već plastičnim. Riječ je o jednom privatnom brendu nakita iz Portugala - "Twin Guns" za kojim bi Marija Antoaneta poludjela. Danas se susrećemo s brojnim kreatorima nakita, manje ili više kreativnima, no ovaj nakit je itekako divan. S "Twin Guns"( čiji je moto - budite istovremeno slatki i opaki) susrela sam se sasvim slučajno prije par godina. Glava operacije "Twin Gunsa", je vrlo mlada i kreativna djevojka, Scarlett Ann Perkins koja me "našla" preko" deviantART" profila i pitala ako sam voljna modelirati za njihov nakit; oni meni asesoar, a ja njima fotke...i tako je počela razmjena dobara. :) Fotke su se slale u Portugal, a nakit u Hrvatsku. Posao je napredovao, a nakita i fotografija je bilo sve više...nedavno sam pričala s poznanikom koji boravi u Lisabonu i ugodno me iznenadilo kad je prepoznao famozni "Oreo" kolačić na mom lančiću uz komentar da ih ima mnogo po njihovim dučanima asesoara. "Twin Guns" ekipi je krenulo! Kako i ne bi uz tako slatke ideje. Scarlet kaže kako je ideja za nakit počela 2005 godine - kad je potaknuta načinom života, punk rock koncertima, ljubavi prema japanskoj kulturi (kawaii), sirenama, slatkišima...zajedno sa sestrom počela izrađivati nakit. U početku njihov mali brand nosio je ime "Serena Acessories" zbog ljubavi prema sirenama. 2007 je preimenovan u Kandy Jewellery (ime je logično...) no 2008 opet se mijenja u "Twin Guns" i tako ostaje do danas. Zašto baš "Twin Guns"? Scarlet kaže da ime nema nikakve veze s istoimenim bendom već nešto sasvim osobno. Sve u svemu ime zvuči močno i efektno, a logo je skroz simpatičan. Danas je potražnja za "Twin Guns" asesoarom diljem Europe velika, rade majice, suknje, torbe, kutije za nakit...a iza proizvodnje više ne stoje samo Scarlet i njena sestra već prava mala firma. Osim što se "Twin Guns" prodaje u trgovinama asesoara, odjeće... ponuda odlično ide i preko interneta, a cijene su pristupačne. Sve u svemu Scarlet je pohvatala konce u tom poslu te u budućnosti vidim odličnu karijeru na njenoj strani i nadam se da uskoro neću jedina ovdje nositi njihove kolačiće. 







by Marko Mihin :) style by Greta MaCabre, mint cardigan - NewYorker, lace top - Zara, sweetheart pendant Twin Guns, bandana - vintage, nails and MUA - Greta MaCabre(Ivana Benko))

Greta vs. Marko Mihin vs. Gospođa Tena (MUA)

pics for Twin Guns by Greta vs. Marko Mihin (Sweet Oreo...kosulja - prerađena (pre)velika košulja iz New Yorkera, grudnjak - H&M, pencil suknja - Zara)




u










Nom, nom, nom! http://www.thetwinguns.co.uk/ TwinGuns UK (Twin Guns jewellery/accessories page and FAQ)

2 komentara: