2012/04/06

Likovi vrijedni spomena

1. Ethel Granger 
(žena s najtanjim strukom ikad, prva dama (izvan cirkusa) s više body modifikacija)



2. Edith Beale (iz sivih vrtova nosila je suknje naopako...provela je pola života i najbolje godine među mačkama i rakunima no ipak je posthumno postala Galianova muza i modna ikona)






3. Marlene Dietrich ("Oblačim se radi sebe. Ne za imidž, ne za publiku, ne za modu, ne za muškarce." - znala je nositi pencil suknje, ali i muško odijelo)






4. Rita Hayworth ("Love Goddess". Meni najdraža u "Gildi" kao femme fatale (makar je mrzila uspoređivanje s Gildom...) I sama njena pojava bila je dovoljna, bila je temelj za Jessicu Rabbit, no kad je to još zaokružila ženstvenim haljinama koje su isticale njenu "hourglass" figuru izgledala je zapanjujuće, makar je plijenila pozornost i u dnevnim jednostavnijim i klasičnim kombinacijama...)





5. Tura Satana (Zaštitni znak ove legende holivudskog trash filma je sadistički glamur, "cat eyes", crno usko odijelo, ravne crne šiške...Faster, Pussycat! Kill! Kill!)

6. Vampira (u Maila Nurmi verzija (“Vampira is a kind of entity (and you can call her a woman though she is androgynous)  that survives in this world. I, Maila Nurmi, am not.” - najfatalnija i (meni) definitivno najljepša vampirica ikad. I te obrve...ah <3)




7. Dita Von Teese (Dita pod sretnim brojem 7...Ona zastupa glamur. Svaki dan, svaku minutu. "I always wanted to be someone. I had an Aunt Opal, who was very painted – green eye shadow, drawn-on beauty marks, flaming red hair. She smoked from a cigarette holder and swore like a sailor. Most people thought she was vulgar, but I wanted to be like her when I grew up.")
Njezinih kombinacije se dalo naci :) Odlično kombinira vintage, rockabilly, art deco, fetish, noir/goth...















                                                         Savrsena čak i kad ide po grincajg :) 

8. Viktoria Modesta Moskalova ( TG fetiš model, pjevačica u usponu, odlično je kombinirala avangardu, vintage military i new age geijša stil; dok još Gaga nije bila ni u toku.)






9. Queen Sophie-Anne Leclerq (Evan Rachel Wood) pošto ima i mrtvih na listi...evo i jedan fiktivni lik (True Blood). Kad sam prvi put ugledala ovaj lik pomislila sam...ooo vidi, pa kao da sam je ja stvarala! Nije ni Evan Rachel loša u toj ulogi , dapače fino je evoluirala iz one dosadnjikave plavuše u ovo, prestala kopirati Ditu i našla se u kombinacijama u kojima je femme fatale




Evan Wood danas; 



10. Karen O ("Yeah, Yeah, Yeahs" nosi indie vintage vs. post punk, a volim je još od srednje do danas)






+ bonus Aimee and Harriett - divne vintage blogerice from UK. Odlicno kombiniraju vintage; 20's, 30's, 40's...eee to je (vintage) fashion blog!



Ovo su bili top 10...(kojih sam se sjetila)...ziher ima još nekih ikona koje ce iskočiti preko noći...
Evo već mi Zelda Fidzgerald prolazi glavom, Edit Piaf, Audrey Hepburn, Rose McGowan u mladjim danima...i nesto noviji "likovi" tipa Paloma Faith, Kat Von D, Uliana Seergenko...ali otom potom...


                                                 (Doom Generation, young Rose)






2 komentara: